Legeforeningen.no        Kirurgen.no        Tidsskriftet.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Høstmøte og Generalforsamling 2013

(21.10.2013)

På Høstmøtet 2013 blir det et variert barnekirurgisk program onsdag 23.10 til fredag 25.10. Innsendte barnekirurgiske abstracts presenteres under voksen-sesjonene for gastrokirurgi og urologi på onsdag. Det blir barnekirurgiske symposier med Prof. Amulya K. Saxena fra Department of Pediatric Surgery, Chelsea Childen´s Hospital, Imperial College London, UKsom gjesteforeleser på onsdag og Prof. Juan A. Tovar fra Hospital Universitario La Paz, Madrid på torsdag og fredag.

> Barnekirurgisk program på Høstmøtet 2013

 

Torsdag 24.10 avholdes generalforsamling i NBKF.

> Agenda Generalforsamling 2013

> Referat fra Generalforsamlingen 2012

> Årsberetning fra styret

> Rapport fra Spesialistkomiteen i Barnekirurgi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Norsk barnekirurgisk forening

  En fagmedisinsk forening under Den norske legeforening

  Leder: Morten Vigen

  Web-redaktør: Kjetil Juul Stensrud

   

   

 •  

   

   

  Tidligere nyheter

   

  Celebert besøk fra USA i november

  (13.01.2011)

   

   

   

   

   

  I anledning Seminar i Pediatric Surgery i Oslo tirsdag 9. november, fikk vi besøk fra Arnold Coran fra Ann Arbor, Michigan. Coran er en av de mest prisbelønnede barnekirurger internasjonalt og det er en stor ære for NBKF at han takket ja til invitasjonen. Før møtet i Oslo ble det tid til et besøk i Trondheim og en inspirerende forelesning på Kurs i Barnekirurgi for spesialiteten Generell kirurgi.

   

  De 21 barnekirurgene, barnelegene og sykepleierne fra Norge og Danmark som deltok på seminaret foruten Coran, fikk et inspirerende møte med gode diskusjoner. Vi fikk også historien om hvordan Coran i 1969 snublet over Ola Knutsruds bok om metabolisme hos nyfødte, og bestemte seg for å jobbe et år til Oslo for å studere dette nærmere.  

   

  Takk til alle foredragsholdere og deltakere!

  » Seminar i Pediatric Surgery

   

  Kirurgisk høstmøte 2010

  (26.10.2010)

  Kirurgisk Høstmøte 2010 er i gang. Barnekirurgisk program:

  » Kirurgisk Høstmøte

  » Internt Barnekirurgisk Fagmøte

  » Symposium: Minimal invasiv barnekirurgi i urinveiene

   

  Inspirerende besøk fra Hannover

  (10.05.2010)

   

   

   

   

   

   

  To av norges tre barnekirurgiske avdelinger er nå midt i en fusjonsprosess i forbindelse med opprettelsen av Oslo Universitetssykehus. 11.februar fikk NBKF besøk fra prof. Benno Ure fra Hannover, som delte sine erfaringer fra fusjon av to barnekirurgiske avdelinger i Hanover.

  Prof. Ure er også en av pionerene innen minimal invasiv barnekirurgi, og han hadde også et innlegg om laparoskopi hos nyfødte. Det ble et inspirerende møte som ble avsluttet med middag hjemme hos Hans Skari.

  » Notater fra Fagmøte 11.februar

   

   

   

  » Eldre nyheter

   

  www.barnekirurgi.no

  (13.01.11)

   

  www.barnekirurgi.no er hjemmesiden til Norsk barneikirurgisk forening NBKF. Denne siden er beregnet på medlemmer av NBKF eller annet helsepersonell med interesse for barnekirurgi. Pasienter og andre som søker informasjon om barnekirurgisk virksomhet i Norge, henvises til hjemmesidene til de enkelte sykehus eller pasientforeninger.

  NBKF har ikke noe eget tidskrift. Vi ønsker å benytte denne siden til å holde medlemmene orientert om hva som foregår i NBKF, samt å utveksle nyttige erfaringer.

  For at informasjonen skal være oppdatert, er vi avhengige av tilbakemeldinger fra medlemmene om opplysninger som bør oppdateres, samt nyttige tips som dere ønsker å dele med andre.